Krytí
Nika (bez ověření) | 9. Prosinec 2014 - 14:40
Dobrý den,
prosím o radu. Zkoušeli jsme nakrýt naši fenu psem, kde si chovatelka účtovala 1.000,- Kč. Samozřejmě bez dokladu, ale měla jsem s sebou jako svědka kamarádku. Krytí se nezdařilo, ke svázání nedošlo. Je možné požadovat vrácení poplatku?
děkuji za odpověď.
Re: Krytí
Dobrý den,
pokud se jednalo o plánované nakrytí a Vy jste u toho po celou dobu byla a nedošlo-li ke spojení, tak nevím zač jste platila? V takovém případě by si majitel pejska neměl brát nic.
Jednalo-li se o nakrytí, kdy jste tam svoji fenku nechala a pak si ji po nějaké době vyzvedla, tak majitel pejska měl skutečně hlídat, zda došlo ke spojení, aby si oprávněně mohl říci o sjednanou taxu.
Tak nevím, zda jsem vystihl ve dvou příkladech právě Vaši situaci?
J.W.
Dobrý den,
prvně jsem u ní byla sama jeden den. To byla tragédie a snad ve feně byl jen mžik. Druhý den jsem tam byla přítomna po celou dobu s kamarádkou. Ve feně pes snad byl, ale svázáni nebylo. Paní říkala, teď už to bylo a vzala bych si ty peníze. Prý jestli chcete jistotu, tak můžete další den. Jenže na to už jsem opravdu neměla sílu a nechtěla jsem tu naší holku zase někde vláčet...Jenže samozřejmě, jak se mi to rozleželo celé v hlavě, tak vím, že jsem udělala chybu a není fér, že by takto lehce mohla paní majitelka psa lehce a bez štěňátek vydělávat. Proto jsem měla dotaz, zda lze krytí reklamovat...
Děkuji.
K nakrytí je skutečně nutné, aby došlo ke svázání. Paní si neměla říkat o žádné peníze a Vy jste neměla nic platit. Reklamovat můžete, ale šance vidím malé. Především ta majitelka pejska si musela být jistá, že z toho nic nebude a Vás s prominutím "opila rohlíkem".
J.W.