kšíry
Diana Simrová (bez ověření) | 19. Únor 2015 - 10:41
Dobrý den, naše 2 měsíční Rozárka nemá ráda kšíry. Pokaždé když ji je nasadim tak se ani nehne a nebo běha a knoura. nevím co mám dělat, když jdeme ven tak jen sedi a ani se nehne.
Re: kšíry
Dobrý den,
zkušenost je taková, že některé čivavy si hůře zvykají. Já být na Vašem místě, tak rozhodně kšíry 2 měsíční čivavě nedávám. Je to moc brzy a můžete jí naopak tím ublížit, protože jí traumatizujete v nízkém věku a to se může negativně projevit v jejím dalším chování. Socializace musí být postupná!
Nejdříve po ukončeném 3 - 4 měsíci jí ponechejte doma nasazené kšíry po delší dobu a v ten okamžik se jí snažte zkusit něčím zabavit, aby zapomněla, že má kšíry na sobě. Přijme je, jen to chce čas a trpělivost.
Pěkný den.
J.W.
Dobře, určite dam na vaši radu:) a mela bych ještě jednu otázku. Ouška nam taky nedělají radost, byly jsme je čistit, pořídili jsme si 2 ale jednu má doma Můj táta. Ona mela roztoče v uších a naše je prý nemá ale porad si je drbe. Veterinarka říkala, že nic nemá ale me to Teda tak nepřijde večer knoura ze spaní a ouška si drbe :( nějaka rada?
Drbání je do určité míry přirozené. Nelze posoudit v rámci diskuse, zda je nadměrné či nikoliv? Rozhodně nechte při dalším očkování preventivně překontrolovat i uši. Kňourání při spaní, nebo-li vydání různých jiných zvuků je také normální. Naše Ejmi např. někdy dost chrápe. Naše Goldi mívá zas někdy asi dost živé sny, protože vydává zvuky, které připomínají pláč.
Proč nekoupíte obojek?
Obojek není vhodný pro malé plemeno. Doporučuji kšíry.
já doporučuji tenhle postroj: zoohit postroj na packy.