čivava

Anonym | 31. Srpen 2012 - 20:39

Re: čivava

Dobrý den,
zbarvení Merle není žádná novinka u čivav, jelikož už je to známo několik let. Merle jinak znamená mramorové zbarvení, které je velmi často vidět i u jiných plemen, jako je např. kolie, jezevčík, šelti, australský ovčák a další. Domnívám se, že prodejce spíše použil taktiku, jak Vás nalákat na pořízení si štěňátka z jeho obchodu. Zda budou štěňátka čistokrevná, či ne, tak to se nikdy nedozvíte. Rozhodně věřit na dobré slovo někomu za pultem, tak to fakt ne. Velká většina obchodníků s kameným obchodem není přímo chovatel štěňátek, ale pouhý překupník. Jsem velkým odpůrcem tohoto způsobu prodeje, protože ta živá duše se stává v ten okamžik pouhým předmětem prodeje "věcí" a nikdo se nezamýšlí nad tím, zda ta mála dušička je aktuálně v dobrých podmínkách, zda byla dobře socializovaná ... je to hrozný, jedná se tu jenom o peníze. Je mi všech těchto štěňátek líto. Není nad to si koupit štěňátko přímo u chovatele a vidět pravé rodiče a prostředí, kde se narodilo.
Bílá čivava s černými znaky není nijak ojedinělá a já osobně ji nepovažuji za Merle zbarvení. K lepšímu posouzení by byla vhodná fotka Denyho. Jeho váha ve 4 měsících naznačuje, že Deny nebude rozhodně malá čivavka, což není ale na překážku. :-)
Důležité je, že je nyní Deny v dobrých rukách a věřím tomu, že se u Vás má určitě báječně.

Pěkný den.

J.W.

Anonym | 1. Září 2012 - 7:02